În colaborare cu NextGen Oil Services, un lider emergent în sectorul oil&gas din România, ANDRAG REIGOS SRL a abordat un proiect esențial de restaurare a terenurilor afectate de activitățile de forare. Acest demers a subliniat angajamentul ambelor companii pentru sustenabilitate și responsabilitate față de mediu, punând accent pe reabilitarea spațiilor naturale și asigurarea unui impact minim al operațiunilor extractive.

Proiectul a necesitat o planificare atentă și o coordonare strânsă, având ca scop nu doar reabilitarea terenului, ci și conservarea biodiversității locale. Echipa ANDRAG REIGOS SRL, dotată cu o flotă de utilaje performante, printre care se numără buldoexcavatoare CASE și camioane basculante MAN, Scania și Volvo, a fost esențială pentru succesul inițiativei. Aceste utilaje au permis desfășurarea eficientă a lucrărilor de decopertare și pregătire a terenului pentru etapele de restaurare, minimizând perturbarea ecosistemului.

Un punct central al proiectului a fost eliminarea contaminării și a deșeurilor rezultate în urma forării, folosind metode și tehnici care să asigure o curățare profundă și eficientă a solului. Echipa a implementat soluții de tratare și purificare a solului, asigurându-se că terenul va fi apt pentru revegetație și reîntoarcerea la starea sa naturală.

Restaurarea vegetației a fost o componentă crucială a proiectului, implicând selecția atentă a speciilor de plante native și strategii de plantare care să încurajeze regenerarea naturală și să asigure stabilitatea pe termen lung a solului. Prin această abordare, ANDRAG REIGOS SRL a contribuit la crearea unui habitat sustenabil pentru flora și fauna locală, revitalizând ecosistemul afectat de activitățile de extracție.

Monitorizarea post-reabilitare a jucat, de asemenea, un rol esențial în evaluarea succesului proiectului, cu echipa ANDRAG REIGOS SRL implicându-se activ în supravegherea evoluției terenului restaurat și în implementarea de măsuri corective, dacă a fost necesar. Acest angajament pentru monitorizare și ajustare continuă a asigurat că obiectivele de restaurare sunt atinse în totalitate.

Finalizarea cu succes a acestui proiect de restaurare în colaborare cu NextGen Oil Services a reprezentat un exemplu remarcabil de bune practici în industria oil&gas, demonstrând că este posibilă realizarea unui echilibru între necesitățile economice și protecția mediului. Angajamentul ANDRAG REIGOS SRL față de utilizarea responsabilă a resurselor naturale și îmbunătățirea continuă a metodelor de reabilitare ecologică a stabilit compania ca un partener de încredere și un lider în domeniul restaurării ecologice.

Experți în construcții pentru industria extractivă, inovăm cu plăci compozite, oferim soluții durabile pentru principalele companii din România.

Legături utile

Contact

Birou

Blvd. Nicolae Bălcescu Nr. 190, Pitești, Argeș

Luni - Vineri

09:00 - 17:00

ADG în imagini