PetroEnergy, unul dintre principalii jucători din industria oil&gas din România, s-a confruntat cu provocarea de a aduce la starea inițială terenurile afectate de activitățile de extracție. Acest obiectiv vital pentru sustenabilitate și responsabilitatea ecologică a fost încredințat ANDRAG REIGOS SRL, datorită expertizei sale în reabilitarea ecologică și utilizarea avansată a tehnologiei și a utilajelor.

Proiectul a necesitat o abordare meticuloasă și multifazică, începând cu evaluarea amănunțită a impactului activităților de extracție asupra terenului și a ecosistemelor locale. Echipa ANDRAG REIGOS SRL a folosit date de la aceste evaluări pentru a dezvolta un plan de acțiune care să minimizeze impactul asupra mediului înconjurător și să restaureze terenul la starea sa naturală.

Pentru decopertarea solului și extracția elementelor de ancorare, ANDRAG REIGOS SRL a mobilizat utilaje grele din flota sa, inclusiv buldoexcavatoare CASE și camioane basculante MAN, Scania și Volvo, care au fost esențiale pentru îndepărtarea materialelor nedorite și pentru pregătirea terenului pentru etapele ulterioare de reabilitare.

În etapa de concasare și redistribuire a materialelor, utilajele ANDRAG REIGOS SRL au jucat un rol cheie în procesarea eficientă a materialelor extrase, transformându-le în resurse utile pentru etapele de refacere a terenului. Această abordare nu doar că a redus necesitatea de a aduce materiale noi de la distanțe mari, dar a și contribuit la reducerea amprentei de carbon a proiectului.

O parte crucială a proiectului a fost refacerea stratului vegetal și reintroducerea speciilor native de plante, o măsură esențială pentru a asigura regenerarea ecosistemului local. Echipa ANDRAG REIGOS SRL a colaborat cu ecologi și experți în mediu pentru a selecta amestecurile de semințe adecvate și pentru a planifica plantările, asigurându-se că reabilitarea este sustenabilă și durabilă.

Pe parcursul întregului proiect, ANDRAG REIGOS SRL a acordat o atenție deosebită minimizării perturbării față de comunitățile locale și față de mediul înconjurător, aplicând cele mai bune practici de muncă și tehnici de construcție ecologică. Monitorizarea continuă a progresului reabilitării a oferit date valoroase pentru ajustarea și optimizarea proceselor, asigurând succesul pe termen lung al inițiativei de restaurare.

Finalizarea proiectului de reabilitare ecologică în zona de extracție a PetroEnergy a demonstrat angajamentul ANDRAG REIGOS SRL față de responsabilitatea ecologică și față de promovarea unor practici sustenabile în industria extractivă. Acest proiect a stabilit un standard înalt pentru industrie, evidențiind că restaurarea mediului și activitățile industriale pot coexista armonios, datorită tehnologiei avansate, planificării atente și angajamentului față de principiile de sustenabilitate.

Experți în construcții pentru industria extractivă, inovăm cu plăci compozite, oferim soluții durabile pentru principalele companii din România.

Legături utile

Contact

Birou

Blvd. Nicolae Bălcescu Nr. 190, Pitești, Argeș

Luni - Vineri

09:00 - 17:00

ADG în imagini