În împrejurimile orașului Curtea de Argeș, o zonă cu o tradiție îndelungată în agricultură, s-a simțit nevoia acută de îmbunătățire a infrastructurii rutiere agricole pentru a sprijini eficient fermierii locali și pentru a facilita transportul produselor agricole către piețele din apropiere. Pentru a răspunde acestei necesități, proiectul de îmbunătățire a drumurilor agricole a fost încredințat companiei ANDRAG REIGOS SRL, recunoscută pentru capacitatea sa de a oferi soluții eficiente și durabile în domeniul amenajărilor rutiere.

Această inițiativă a vizat modernizarea și consolidarea drumurilor existente, precum și construirea de noi trasee care să ofere acces neîngrădit la parcelele agricole, îmbunătățind în același timp conectivitatea între acestea și infrastructura rutieră principală. Alegerea materialelor a căzut pe balast și piatră spartă, pentru fundația drumurilor, datorită proprietăților lor de durabilitate, stabilitate și capacitate de drenaj, esențiale în zonele rurale unde condițiile meteorologice pot varia semnificativ.

Proiectarea drumurilor a fost realizată cu o atenție deosebită la detalii, pentru a se asigura că noile infrastructuri vor rezista traficului greu specific activităților agricole și vor facilita accesul rapid și sigur. ANDRAG REIGOS SRL a implementat tehnici avansate de construcție, optimizând procesul pentru a minimiza impactul asupra terenurilor cultivate și a ecosistemelor locale.

Un aspect cheie al proiectului a fost colaborarea strânsă cu comunitatea locală și cu fermierii din zonă. Prin consultări periodice, ANDRAG REIGOS SRL a reușit să înțeleagă nevoile specifice ale acestora și să adapteze proiectul astfel încât să ofere cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea accesului la terenurile agricole și pentru transportul produselor.

De asemenea, au fost luate în considerare și aspectele de sustenabilitate și protecție a mediului, prin utilizarea de materiale locale și prin aplicarea unor metode de construcție care să limiteze eroziunea și să protejeze resursele naturale. Această abordare a contribuit la crearea unui sistem de drumuri agricole care nu doar că îmbunătățește eficiența activităților agricole, dar promovează și practici de dezvoltare sustenabilă.

Finalizarea proiectului de îmbunătățire a drumurilor agricole din împrejurimile orașului Curtea de Argeș a adus beneficii semnificative pentru comunitatea locală, facilitând accesul la piețele din regiune și contribuind la dezvoltarea economică a zonei. Prin acest proiect, ANDRAG REIGOS SRL și-a reafirmat angajamentul față de sprijinirea comunităților rurale și față de promovarea unei infrastructuri rutiere care să susțină dezvoltarea agricolă și sustenabilitatea pe termen lung.

Experți în construcții pentru industria extractivă, inovăm cu plăci compozite, oferim soluții durabile pentru principalele companii din România.

Legături utile

Contact

Birou

Blvd. Nicolae Bălcescu Nr. 190, Pitești, Argeș

Luni - Vineri

09:00 - 17:00

ADG în imagini