Modernizarea drumurilor forestiere din zona Curtea de Argeș a reprezentat un proiect deosebit de important, având ca scop îmbunătățirea accesibilității și sustenabilității gestionării resurselor forestiere. ANDRAG REIGOS SRL a fost desemnată să conducă acest proiect, demonstrând încă o dată abilitatea sa de a răspunde nevoilor complexe ale comunităților și mediului înconjurător prin soluții inovatoare și eficiente.

Această inițiativă a implicat reabilitarea și consolidarea rețelei existente de drumuri forestiere, precum și construirea de noi trasee pentru a facilita transportul lemnului și accesul pentru activități de conservare și monitorizare. Proiectul a fost conceput cu un accent deosebit pe minimizarea impactului asupra mediului și pe utilizarea tehnologiilor și materialelor care să respecte ecosistemul delicat al pădurilor din jurul orașului Curtea de Argeș.

În faza de planificare, echipa ANDRAG REIGOS SRL a realizat studii de teren amănunțite pentru a evalua starea drumurilor existente și pentru a identifica cele mai eficiente trasee pentru noile drumuri, având în vedere atât necesitățile operaționale, cât și conservarea habitatelor naturale. S-a acordat o atenție specială selectării balastului și a pietrei sparte pentru a asigura durabilitatea drumurilor, oferind în același timp un drenaj adecvat pentru a proteja solul și vegetația.

Construcția și modernizarea drumurilor au fost executate cu un echipament specializat, însă cu o abordare care să limiteze cât mai mult defrișările și perturbările habitatului natural. ANDRAG REIGOS SRL a implementat metode de lucru care să reducă eroziunea solului și să prevină poluarea cursurilor de apă din apropiere, demonstrând un angajament ferm față de protecția mediului.

Unul dintre aspectele inovatoare ale proiectului a fost introducerea de soluții de stabilizare ecologică a versanților, precum și utilizarea de structuri de reținere din materiale naturale, pentru a îmbunătăți rezistența și durabilitatea drumurilor forestiere fără a afecta negativ ecosistemul.

La finalizarea proiectului, drumurile forestiere din zona Curtea de Argeș au devenit mai accesibile pentru vehiculele de transport și pentru personalul implicat în gestionarea forestieră, contribuind semnificativ la eficientizarea activităților de exploatare sustenabilă și conservare. În același timp, modernizarea infrastructurii a îmbunătățit siguranța și a redus riscurile asociate transportului forestier.

Prin realizarea acestui proiect, ANDRAG REIGOS SRL a reușit nu doar să îmbunătățească infrastructura rutieră forestieră, dar și să demonstreze cum principiile sustenabilității și inovației tehnologice pot fi integrate cu succes în proiectele de dezvoltare rurală, consolidându-și astfel poziția de lider în domeniul construcțiilor de drumuri și lucrărilor de infrastructură.

Experți în construcții pentru industria extractivă, inovăm cu plăci compozite, oferim soluții durabile pentru principalele companii din România.

Legături utile

Contact

Birou

Blvd. Nicolae Bălcescu Nr. 190, Pitești, Argeș

Luni - Vineri

09:00 - 17:00

ADG în imagini