În pitorescul oraș Curtea de Argeș, un lanț de hoteluri renumit pentru ospitalitatea sa a decis să își asume un rol de pionierat în domeniul sustenabilității prin implementarea unui proiect ambițios de eficientizare energetică. Acest proiect a fost încredințat ANDRAG REIGOS SRL, cu scopul de a transforma complet sistemul electric al hotelurilor, reducând consumul de energie și minimizând impactul asupra mediului.

Echipa ANDRAG REIGOS SRL a început prin evaluarea sistemelor electrice existente în cadrul lanțului hotelier, identificând oportunități semnificative de îmbunătățire a eficienței energetice. Soluția propusă a inclus modernizarea instalațiilor electrice de bază, integrarea unor sisteme de management al energiei și adoptarea unor tehnologii prietenoase cu mediul, cum ar fi iluminatul LED și panourile solare.

Un aspect crucial al proiectului a fost instalarea de panouri solare pe acoperișurile hotelurilor, o mișcare strategică care nu doar că a redus dependența de rețelele tradiționale de energie, dar a și permis hotelurilor să devină parțial auto-sustenabile din punct de vedere energetic. Acest pas a fost complementat de implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare și control al consumului de energie, permițând managementului hotelier să optimizeze utilizarea resurselor și să identifice rapid orice pierderi de energie.

Pentru a maximiza impactul măsurilor de eficientizare, ANDRAG REIGOS SRL a lucrat îndeaproape cu personalul hotelier, oferind traininguri și recomandări privind cele mai bune practici de economisire a energiei în activitățile zilnice. Această abordare holistică a asigurat că toate părțile implicate sunt angajate în sustenabilitate și eficiență energetică.

Proiectul a inclus, de asemenea, un upgrade al sistemelor de climatizare și încălzire, înlocuind echipamentele vechi și ineficiente cu soluții de ultimă generație, care oferă un confort superior oaspeților, în timp ce consumă semnificativ mai puțină energie.

Finalizarea proiectului de eficientizare energetică în sectorul hotelier din Curtea de Argeș a marcat un moment de referință în industria ospitalității, demonstrând că practicile sustenabile și responsabilitatea față de mediu pot merge mână în mână cu furnizarea unor servicii de înaltă calitate. Inițiativa a primit recunoaștere atât din partea oaspeților, cât și a comunității locale, stabilind un nou standard de excelență pentru întreaga industrie hotelieră.

Prin acest proiect, ANDRAG REIGOS SRL și-a consolidat reputația de lider în oferirea de soluții inovatoare și sustenabile pentru eficientizarea energetică, evidențiind angajamentul său continuu față de promovarea unui viitor mai verde și mai responsabil din punct de vedere ecologic.

Experți în construcții pentru industria extractivă, inovăm cu plăci compozite, oferim soluții durabile pentru principalele companii din România.

Legături utile

Contact

Birou

Blvd. Nicolae Bălcescu Nr. 190, Pitești, Argeș

Luni - Vineri

09:00 - 17:00

ADG în imagini